Avtackningen och ny programserie!

MIN DAGBOK / Eleonors Resa / Permalink / 0

Nu är projektet Eleonors Resa helt avslutat. Det känns lite vemodigt och sorgligt för det har varit en mycket spännande resa.

Med tanke på det så  kändes det helt rätt att vi som medverkat i serien tillsammans med producenten Micke Agaton, träffades för att käka en underbart god middag där vi bara satt och prata om hela resan om våra minnen och reflektioner. 
 
Det mest gripande måste nog ändå varit när Rolle åkte till det barnhem han bodde på som barn och berättade om sina erfarenheter. 
 
Det roligaste som jag tycker i programserien var när Lasse tog fram eldkastaren och gav sig på getingboet. 
 
Men vi fick oss även ett härligt skratt när vi pratade om scenen där Stig-Ove går runt i Gamla Linköping med en megafon för att locka in folk till Nordic Romani Festival men istället skrämde han bort folket :) HAHA!!
 
Ev kommer Agaton film klippa ihop dramatiseringen på romani från Thom Lundbergs bok För vad sorg till en hel film. 
Med tanke på att det är första gången resande romani finns i ett sådant material så är det toppen att bavara det i ett revitaliserings syfte. 
 
Igår fick jag också allt filmat material på alla artisters framträdande från festivalen 2016, så nu ska jag den närmsta tiden klippa film ;)
 

Jag ska även passa på att tipsa om en annan programserie som UR minoritet har producerat.
Programserien kommer att gå i fem delar.
 
Serie är mycket gripande och jätte fint gjord.
Jag satt med i referensgruppen på UR minoritet så jag har sett alla fem avsnitt och jag kan verkligen rekommendera denna serie!
 
"Jag hade svenska vänner men jag kunde inte bjuda hem dem", berättar Allan Demeter som under hela sin uppväxt bodde i ett tältläger och husvagn.
 
På söndag 9 april är det premiär för UR-serien "Romernas historia 1900-tal" och första avsnittet handlar om romernas bostadssituation och den bostadspolitiken som har varit. 

Romernas historia 1900-tal - En bostad åt alla? På söndag 9 april på SVT2 klockan 17.00.

På facebook kan du gå in på Ur nationell minoritet där har de lagt ut smakprov från programserien.
 
Ha det bäst så länge!! 
 
 
 
Till top