Torsdag 12 mars i Barnradion: Olika ord – Sander

MIN DAGBOK, NYHETER INFORMATION / Permalink / 0
För ett tag sedan kom det en kvinna från Sveriges radio hem och träffade min son Sander. Hon gjorde lite inspelningar och resultatet blev jätte bra. Jag är så stolt över min vältaliga och smarta son.

Sander kan två språk. Foto: Madeleine Nilsson/UR.
 

Kl. 17.00–17.12  Fjärde delen av fem i barnradioserien Olika ord där Madeleine Nilsson träffar barn som kan prata mer än ett språk. Barnen berättar hur man kan lära sig språk och förklarar hur olika språk kan ha olika bokstäver och olika ljud. 

Dela             

Sander vill gärna bli statsminister när han blir stor. Om han var statsminister skulle ingen känna sig utanför. Han vill inte att någon ska känna sig utstött och vill att alla ska få vara med. Sander kan prata två språk: både svenska och romani. Romani är resandefolkets eget språk, ett språk som många har hållit hemligt förr i tiden, för att man blivit just utstött om man har pratat det. Vi följer med Sander en dag efter skolan och hem och snabbt vidare till karaten och lär oss lite av resandefolkets språk under resan. En dokumentär för barn av Madeleine Nilsson.

Barnradion: Olika ord - Sander, sänds 12 mars kl. 17.00 – 17.12

Länk: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2938&grupp=4371&artikel=6096082

Till top