Regeringens presentation av vitboken

NYHETER INFORMATION / Erik Ullenhag, Gunno Gunmo, Kronprinsessan Viktoria, byrå mot diskriminering, eleonor frankemo, resandefolket, vitbok, vitboken / Permalink / 0
Igår åkte vi upp till vår vackra huvudstad eftersom jag var inbjuden på middag på Rosenbad och där vi som deltagit i arbetet med vitboken tilldelades diplom och ett signerat ex av boken med Erik Ullenhags namn.
Vi fick gå fram och mottaga diplomet och vårt personliga tack av Ministern.
Efter det käkade vi middag tillsammans i gästmatsalen. Det var riktigt trevligt och jag upplevde mycket bra stämning.
Det värmde också oerhört mycket i hjärtat av att se att det var så många Resande där och som hade lämnat vittnesmål i boken.
 
Gunno Gunmo, Eleonor Frankemo och Erik Ullenhag
Robin och Eleonor Frankemo
 
Idag på Norra Latin var det en presentationsdag av Vitboken där det redogjordes på olika vis om vad det står i boken.
Kronprinsessan Viktoria kom också förbi dagen i ära...
 
 
Det har varit en ganska tuff dag emotionellt med alla saker som äntligen har kommit upp till ytan. Alla de hemskheter som jag och många aktivister med mig har stångat oss blodiga att få fram till allmänheten har äntligen kommit upp i dagens ljus. När de personliga vittnena kom upp på scenen, där de en efter en berättade om sina egna livserfarenheter så blev nog många med mig illa berörda. Det har skett en historisk händelse idag för Resandefolket. Vi har äntligen fått ett erkännande av vår historia. Men som Erik Ullenhag sa,
-Vi kan inte göra historien ogjord, men förhoppningsvis kan vi kanske lära oss något av historien och inte göra om våra misstag.
 
Lyssna på Erik Ullenhags intervju med Sveriges Radio.
 
Om du vill läsa vitboken så kan du klicka på länken här nedan:
 
 
 
Till top