Sveriges radio, Folke

MIN DAGBOK / Permalink / 0

Förra helgen när vi var på resandefrstivalen i Stockholm så stod det en reporter och väntade vid Stallet när vi kom åkandes med häst och vagn.
Det var Sveriges radio med programmet Folke som kom för att göra ett reportage om festivalen.

Hon haffade mig och Sander när vi skulle gå in i lokalen och självklart ställde vi upp på en intervjun och både Sander 8 år och jag bjöd på lite sång.

Vi är med ca 30 min in i programmet.

http://m.sverigesradio.se/avsnitt/index/2487?avsnittsid=109445

Utsåld romsk musikfest mitt i Stockholm

Folke söndag 28 oktober kl 19:Folkes reporter Berit Nygren tar oss med på utsåld romsk musikfestival på Stallet mitt i Stockholm city.


Summering

MIN DAGBOK / Permalink / 0

Nordic Resandefestivalen i helgen har varit enorm häftig! Den lämnade många positiva intryck på mig och jag tror inte att jag är ensam. Jag tror att många med mig blev stärkta i sin resande identitet.
Dessutom så fick jag och min man många nya vänner men också träffade vi en hel del nära släkt som vi tidigare inte mött!!!
Tack så jätte mycket till de som arrangerat detta.
Hoppas det blir en årlig tradition.

Sedan vill jag även passa på att gratulera Martina och Anders för flickan!!! 
 
 
 
Kammat lattjot sas.Demitri Keiski

 

Ps. Sen vill jag återigen påminna om vilka regler som gäller när man ska lämna kommentarer.
Jag lägger gladeligen ut alla kommentarer som skrivs både positiva och negativa men det förutsätter att man undertecknar med för och efternamn.

Festivalens första dag

MIN DAGBOK / Permalink / 0

Det var en jätte bra första dag. Dagen började med olika paneler och lite föreläsningar, på kvällen kom häst och vagn och hämtade musiker, Sander och jag åkte också med, musik spelades och vagnen åkte genom Stockholm till Stallet där musiken och underhållningen var för kvällen.
Först ut var Tony Holgersson, efter det körde Ralf och hans treo igång och det blev ett jävla drag påt.. Efter det kom Malik och Tattarn upp på scenen och körde sin grej. Salen brakade loss och det var överfullt med folk.
En sådan häftig känsla att vart man än tittade och vem man pratade med så var det bara Resandefolket.
För en gång skull var vi majoriteten!
En underbar känsla och jätte häftig upplevelse. De som säger att vi inte finns eller att vi inte har någon kultur vet inte vad de pratar om.

Vid 22.00 var det öppen scen då var några av de norska artisterna på plats. Först ut var Fredrik Fredriksson och sen Jim Karlsen.

En jätte rolig upplevelse som jag kommer att leva på länge! Och det var bara första dagen... Spännande att se hur det blir ikväll...

Kammat lattjot sass

Till top